8 Nisan 2013 Pazartesi

Mantının hamuru nasıl yapılır?

           Mantı hamuru için daha önceden elemiş olduğumuz unumuzu kabımızın içine koyuyoruz. Daha sonra kabımızın içerisine tuzumuzu koyacağız. Kabımızın ortasını açalım. Hamurumuzun koyu olmasını isterseniz içerisine yumurta sarısı da konulabilir ya da safran koyabilirsiniz. Kabımızın ortasını açtıktan sonra suyumuzu koyuyoruz. Daha sonra unumuz ile  suyumuzu hamur olacak şekilde yoğuruyoruz.
          Hamuru ne kadar çok yoğurursak hamur o kadar birbirine kenetlenir ve yumuşak olur. Hamurumuzu yaptıktan sonra beze halinde parçalayarak yuvarlak şekil verelim. Daha sonra yapmış olduğumuz bezelerimizi dinlendirmek üzere kabımıza koyalım ve üzerine nemli bir bez örtelim hamurun kurumasını engellemek için. Bir kenarda içinizi hazırlarken hamurunuz da bir kenarda dinlensin

0 yorum to “Mantının hamuru nasıl yapılır?”

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Çok Değerlidir...

 

Google Sevdasi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates