9 Nisan 2013 Salı

Mantı yapmanın püf noktaları nelerdir?

           Evet hanımlar şayet iyi ve lezzetli bir mantı yapmak istiyorsanız öncelikle ununuzu iyi seçmeniz gerekiyor. Yani taze un kullanın daha sonra hamurunuzu iyice yoğurun. Hamurunuzun topak topak olmamasına dikkat edin. Tuzunu iyi ayarlayın. Mantıyı açarken hamurunu ince açmaya dikkat edin. Çok fazla bekletmeyin. Biraz dinlendirmeyi unutmayın hamurunu açmadan önce. Mümkünse tavuk suyuyla et suyuyla pişirilse daha lezzetli olur. Bunu sadece tablet olarak düşünmeyin. Tavuk kemiği et kemiği gibi malzemelerle de aynı başarıyı elde edebilirsiniz.
          Genelde baharatları uru bile olsa çok fazla bekletmeyin. Baharatları taze olarak kullanmaya dikkat edin. Hızlı tüketin. Onun haricinde tereyağı veya zeytinyağı kullanarak sos yapın. Pul biberini eksik etmeyin ve sıcak tüketin. Mutlaka mantınızı sarımsaklı yoğurt ile servis edin. Çünkü sarımsak hamur işlerine çok yakışır. Bunuda aklınızdan çıkarmayın. Afiyet olsun.

0 yorum to “Mantı yapmanın püf noktaları nelerdir?”

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Çok Değerlidir...

 

Google Sevdasi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates