9 Nisan 2013 Salı

Mantı Nasıl Lezzetli Olur ?


     Tük mutfak kültürünün en vazgeçilmez yemeklerindendir mantı.

    Şimdi sevgili bayanlar diyorum çünkü mantıyı genellikle bayanlar yapıyor o yüzden hitap edeceğim kesim bayanlar .

     Konumuz mantı yapmak ve mantı yapmanın püf noktaları ayrıca  mantı yaparken mantının lezzetli olması için gereken malzemelerden bahsedeceğiz .


    Mantı Anadolumuza Orta Asya Türkleri tarafından getirilmiş bir yemek türüdür. Özellikle mantı yapmak  her bayanın harcı değildir. Mantı çok zahmetli ve aşırı bir emek isteyen bir yemek türüdür. O yüzden her mantı lezzetli olmayabilir.

Mantının Lezzetli Olması İçin 


Peki mantı nasıl lezzetli olur ? mantının lezzetli olabilmesi için sizlere birkaç öneri sunacağım .  Şimdi düşünün bir kere  Böyle tam kıvamında iyice yoğurulmuş   ince ince açılmış , kıyması bol ve heleki içine katılan    yoğurtla tereyağında kızartılmış    nane ve biberin     bu eşsiz kokusuna kim   yok diyebilirki =)

Üst taraftaki yazımızda olduğu gibi mantı yapmak her bayanın işi değil tecrübe ve emek isteyen bir yemek türüdür . Bunun püf noktasıda var  lezzetli olmasının sırlarıda var yani kısacası varda var
Sevdiklerinize  özellikle eşinize  leziz bir mantı ziyafeti sunmanız için mantı yapımının püf noktalarını bilmeniz şarttır.

Şimdi ilk yapmanız gereken  mantı   hamurunun  suyu   çok ılık olması gerekmektedir.

Güzelce hazırladığımız  mantıları    hemen haşlamamız gerekmektedir bu esnada  mantının üzerine  un serip bir kağıt üzerine yayabilirsiniz.

Mantının çok daha lezzetli olması için   hazırlanan mantıları  haşladığımız  suda    yapışmasını  engellemek amacıyla    sıvı  yap eklemek gerekir. Böylece mantımız lezzetli olacaktır.

Mantının lezzetli olabilmesi için bir başka önerimizde   haşlama  suyu  olarak tavuk suyu koymak mantının  lezzetini artırmak için en önemli püf noktalarından birisidir.
Mantıları iyice unlayıp kurulama işlemini tamamladıktan sonra    saklama kabları ile satın aldığınız özel mantı poşeti yani  buzdolabı poşetine   koyarak yerleştirin

Mantının sosunu  ayarlarken ise 

Tereyağını iyice kızdırıp  pulbiber ve nane  katarak lezzetli yaptığımız mantımıza sos  hazırlayabiliriz.


Son olarak da  hazırladığımız mantıyı  kızdırılmış   tereyağı   koyarak  sevdiklerinize sunmaya  hazır hale getirebilirsiniz.

     Sizlere mantı yapımın püf noktalarını ve mantının nasıl daha leziz olabileceği konularını aktardık . Umarım bu yöntemleri uygulayıp mantı yapımında başarılı olursunuz.

Hepinize Afiyet Olsun



0 yorum to “Mantı Nasıl Lezzetli Olur ? ”

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Çok Değerlidir...

 

Google Sevdasi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates