11 Nisan 2013 Perşembe

Kıvamında Krep Nasıl Yapılır?


Hepimiz biliyoruz ki insanlar için en önemli olan öğün kahvaltıdır. Kahvaltıda belli başlı şeyler olur. Mesela peynir zeytin vs. Kahvaltının yanına ek birşeyler de lazım soframızı iştah açıcı hale getirebilmek için :) İşte bunun için sizlere basit ama lezzetli krep tarifini sunuyoruz. Artık kahvaltılarınız hep aynı olmasın.




Malzemeler :

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • pişirmek için margarin veya sıvıyağ
Yapılışı :

       Evet hanımlar ilk olarak krebimize başlamak için kabımızı alıyoruz. Kabımızın içerisine un su ve sütü koyuyoruz. Bunları güzelce karıştırıyoruz. Tabi ki çırparken tıopaklanmamasını sağlayın. Daha sonra çırpma işlemini yaptıktan sonra içerisine yumurtalarımızı kırıyoruz ve tekrar çırpmaya devam ediyoruz.   Hamurun kıvamı cıvık olacak yani kek hamurundan biraz cıvık olacaktır. Daha sonra teflon tavamızı alıyoruz ve içerisine 1 çay kaşığı margarin koyuyoruz ve eritiyoruz. Hazırlamış olduğumuz hamurda bir kepçe alarak tavamıza döküyoruz. Tavanın sapından tutarak hamuru tavanın her yerine yayıyoruz. İşlem tamamlandıktan sonra hamurun her iki yönünü de pişiriyoruz. 
   
       Önemli bir not belirtmek istiyorum. Tabi ki de herkesin krebi iyi olmayabiliyor. Bunun için el becerisi çok önemlidir. Sürekli olarak sabah kahvaltılarına krep yaparsanız eliniz bu işe daha yatkın olur. Böylelikle sevdikleriniz kreplerinizin tadına baktığında bir daha bakmak isteyeceklerdir.:)


0 yorum to “Kıvamında Krep Nasıl Yapılır?”

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Çok Değerlidir...

 

Google Sevdasi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates