Malzemeler :
- 1 litre süt
- 1 kahve fincanı baldo pirinç
- yarım su bardağı şeker ( tatlı sevenler bu ölçüyü 1 bardak yapabilir.)
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 yumurtanın sarısı ( yumurtanın akını atmayın)
- 1 paket vanilya
Sütlacın Üzeri için
- 1 yumurta
- 1-2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı:
İlk olarak pirinçleri yıkayın ve güzelce süzün. 2 bardak suda pirinçler pişene kadar haşlayın.Süt nişasta şeker ve pirinçleri orta ateşte karıştırarak pişirin.Kaynamaya başlayınca sütlaçtan 1 kepçe alıpılınmasını bekleyin. Yumurta sarısını ayırdığınız sütlaçla mikserle çırpın. ( Buradaki amaç yumurta kesilmeden sütlaca eklemek) ve tencereye yavaş yavaş ekleyin. Ocaktan alınca vanilyayı ekleyin. Daha sonra kaselere boşaltabilirsiniz.
Yumurta beyazlarını 1 tutam tuz ile kar haline getirin. Sarısını da ayrı bir kapta 1 tatlı kaşığı şekerle karıştırın ve her ikisini de mikser kullanmadan kaşıkla birbirine yedirin. En son unu da ekleyin. Boza kıvamındaki malzemeden kaselere paylaştırın. Kaseler yarısı su dolu tepsiye dizilerek 200 derecedeki fırında 30 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Not : Daha fazla sütlaç yapmak isterseniz malzemeleri 2 katına çıkarabilirsiniz.