19 Nisan 2013 Cuma

Kalburabastının hamuru nasıl olur ?

Tabi ki her hanımın eli aynı değildir. Her hamur işinde hamurun kıvamını tutturmak zordur. Kalburabastı hamurunun kıvamında olabilmesi için ne yapmalıyız. İlk olarak kalburabastı hamurunu yaparken kullanmış olduğumuz un miktarının iyi ayarlanmış olmasıdır. Hamurumuz ele yapışmayan orta sertlikte bir kıvamda olması gerekiyor. Mutlaka hamurumuzu dinlendirmemiz gerekir yaklaşık 30 dk kadar. Şerbetin soğuk hamurun sıcak olması gerekiyor. Böyle yaparsak tatlılarımız şerbeti iyice çekecek ve kuru kalmayacaktır. Tatlılarımıza şekli rende ile verilir. Eğer evinizde rende yoksa süzgeç veya kevgir de kullanabilirsiniz. Böylelikle aynı şekli elde edebilirsiniz. Fırınımızın 180 derecede olması yeterli bir ısıdır. Hamurların altları ve üzerleri pembeleşinceye kadar fırında tutulması yeterlidir.
 

Google Sevdasi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates