13 Nisan 2013 Cumartesi

Çay Tiryakiliğinden Nasil Kurtulunur ?

Çay tiryakiliğinden nasıl kurtulunur ?


      Türk insanları tarafından oldukça çok tüketilen çay  her yaştan insanlar için   vazgeçilmez bir içecek olarak  günlük hayatta genellikle kahvaltı sofralarında tükettiğimiz bir içecektir. Özellikle akşam üstü yemeklerden sonra tv karşısında içilen çayın tadını anlatmakla bitiremeyiz.

Herşeyin  fazlasının zararlı olduğu gibi çay tüketmeninde fazlasının zararlı olduğunu biliyormuydunuz ?
Çayı  vücudunuzun ihtiyacı kadar tükettiğinizde bir çok sağlık konusunda faydası olabilir. Aslında çayın faydaları saymakla bitmiyor fakat fazla tüketildiğinde zararlarıda saymakla bitmiyor.  Fazla çay tiryakilerine çayı fazla tüketmesini hiç önermiyorum. 

  Kendimden biliyorum  ben çayı çok fazla tüketen birisi olarak  sağlığa zararlı etkilerini bizzat yaşadım . Çayın zararlarına gelince Çay tiryakilerine duydurulur çayın en büyük zararlarından birisi kansızlıktır. Kansızlık ve Demir eksikliğine sebep olabilir ve bunun sonucunda daha bir çok hastalığa kapı açabilir. Bunun çözümü ise bu alışkanlıklarımızdan kurtulmak yani çay tiryakiliğinden kurtulmak  gerekir.

Peki  Çay Tiryakiliğinden nasıl kurtulunur ? 


Herşeyin bir çözümü olduğu gibi çay tiryakiliğininde çözümü mevcuttur. Bunun için bir çok çözüm nedenleri bulunmaktadır. Fazla çaymı içiyorsunuz fazla çaymı tüketiyorsunuz elbet bir çaresi var fazla üzülmeyin . Çay tüketimi nasıl engellenir gibi sorulara cevap bulabileceksiniz.


1 – Farklı içeceklere yönelin


Canınız çay mı çekti ? Her  akşamüzeri  çay  tüketmek  yerine çay içeceğine benzer türleri tüketebilirsiniz. Örneğin kahve iyi gelebilir yada bir kola  yada meyve suları  bunları deneyerek başyayabilirsiniz. Bunlarıda  gerçekleştiremiyorsanız     marketlerde satılan bitki çayları mevcuttur . Bunlarıda tüketebilirsiniz .


2- Kendinize inanın


Öncelikle çay tiryakisinden kurtulmak istiyorsanız kendinize inanmanız şarttır . Çünkü inanmak başarmaktır. Yeteri kadar çay içtiğinizden emin olduktan sonra  çay tüketimini bir anda  durdurun ve 1.ci maddede saymış olduğum içeceklere kendinizi alıştırın .

Bu maddeleri uyguladınız taktirde bunlar sizin hem sağlığınız açısından hemde vücudunuz açısından çok yararlı olacaktır. Çay aynı zamanda fazla tüketildiğinde  dişlerede çok zararlı olabilmektedir. Lütfen bu çay denilen bitkiyi fazla tüketmeyelim sağlığımıza dikkat edelim .


0 yorum to “Çay Tiryakiliğinden Nasil Kurtulunur ? ”

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Çok Değerlidir...

 

Google Sevdasi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates