16 Nisan 2013 Salı

Bebek kıyafetlerini hangi deterjanla yıkamalıyız

       Parfümlü ve kokulu deterjan ve yumuşatıcılar bebekler için zararlıdır. Çünkü bebeklerimiz çok hassas oldukları için özellikle kendimiz için kullandığımız parfüm kadar dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü bebeklerin nefes alması akciğer gelişimi tamamlamıştır çoğu bebek doğduğunda ama yinede doğduktan sonra bu gelişimi devam ediyor.

      Özellikle kokular için çok dikkat etmemiz gerekiyor. Tamamen bebeği saran ve giydirdiğimiz kıyafetleri yıkarken mutlaka kendilerine özgü bebekler için hazırlanmış deterjanlar ve yumuşatıcıların olması hem koku açısından hem de ciltleri çok hassas oldukları için antialerjik özelliklerinden dolayı çok önemlidir. Mutlaka bebeklerimiz için kullandığımız yumuşatıcının ve deterjanın bebeklere özgü olması elde yıkayacak isek elde kullanılan deterjan seçmeliyiz. Çamaşır makinesinde yıkayacak isek makine için olan deterjanı seçmeliyiz.

      Bebeklere özgü deterjan veya yumuşatıcı kullanmayıp kendi çamaşırlarımız için kullandığımız deterjanı kullanıyorsak bebeklerimizin ciltlerinde alerjik hastalıklar görebilirsiniz. Vücudunda parça parça kızarıklar, hafif kaşıntılar ve bazı yerlerde döküntüler olabilir. Bebeğinizin cildini çok kurutabilir. Bu açıdan bu tip deterjanları bebeğimizin sağlığı açısından kullanmamalıyız.

0 yorum to “Bebek kıyafetlerini hangi deterjanla yıkamalıyız”

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Çok Değerlidir...

 

Google Sevdasi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates