26 Mart 2013 Salı

Küçük Çocuklarda Sağlıklı Beslenme

Küçük Çocuklar Nasıl Beslenmeli 


       Sevgili ziyaretçilerim bugün sizlere çocukların gelişiminde en önemli faktör olan beslenme yani sağlıklı beslenme konusunda bir takım bilgiler vereceğiz.

      Elbette ki günümüzün çocukları doğru beslenmemektedir. Hele ki okul çağındaki çocuklar tamamen dengesiz beslenmenin eşiğindedir. Bu duruma ailelerin bir el atması gerekir.  Tabi ki bu durum sadece çocuklar için geçerli değil o halde diyebiliriz ki sağlıklı beslenme başta çocuklar olmak üzere genç yetişkin ve yaşlılar içinde önemli bir faktördür.

      Bir ülkenin gelişebilmesi için  de biz insanoğlunun sağlıklı beslenerek zinde olması gerekir. Çünkü bizler ne kadar doğru yolda ilerlersek o kadar başarıyı yakalayan bir milletiz. Şimdi ilk olarak çocuklarıma doğru beslenmeyi öğretmemiz için bu işe sofrada başlamalıyız. Çünkü bir söz vardır. Duyulan şeyi akılda tutmak zordur ama görülen şeyi hayatınız boyunca unutmazsınız. O halde bizler de çocuklarımıza beslenme alışkanlığını göstererek uygulamalı bir biçimde göstermeliyiz.

Çocuk büyüğünde neyi görürse onu yapar o halde bu demek oluyor ki çocuklarımıza örnek olmalıyız. Nasıl örnek oluruz derseniz de. Mesela akşam yemeğine oturdunuz.Çocuğunuza ne yemek veriyorsanız sizde kendinize onu koyun ve o yemeği yerken de yemeğin faydasını söyleyin diyelim ki menü de ıspanak yemeği var işte çocuğunuza ıspanağın faydalarından bahsedin.

Beslenme konusunda bilgi verdikten sonra biraz da besin çeşitlerimizden bahsedelim. Sizlerin de bildiği gibi 4 çeşit besin gurubu vardır. Bunlar et, süt, tahıl ve sebze ürünleridir. Bu ürünlerin her birinin kendine ait bir vitamini ve besin değerleri vardır. Çocuklarımıza bu ürünleri bebekliğinden başlayarak gelişme çağına kadar yeterli miktarda aşılandırmalıyız. Özellikle çocukların gelişiminde çok çok önemli olan süt ve süt ürünlerini yeterince vermeliyiz.

Yeterince derken yani günde 3-4 bardak süt içirmeliyiz. Önemli bir nokta daha okur severlerim eğer okuyan bir çocuğunuz varsa mutlaka ve mutlaka kahvaltı düzenini alıştırmalısınız.

0 yorum to “Küçük Çocuklarda Sağlıklı Beslenme”

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Çok Değerlidir...

 

Google Sevdasi Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates